refurbished mobiles Irodalmi nevelés
 
 
 
    Főoldal Irodalmi nevelés
 
 


Irodalmi nevelés PDF Nyomtatás E-mail

Irodalmi nevelés - olvasóvá nevelés

Hosszú távú és fontos célunk a kisgyermekek terelgetése az olvasóvá válás folyamatában.

Szeretnénk, ha az óvodás kor alatt kialakulna az igényük a könyvekre, gyermekirodalmi művekre. Megpróbáljuk segíteni őket a nyitott, értő befogadóvá válás útján. Fontos ehhez a szülők és a pedagógusaink bevonása.

Törekszünk arra, hogy színes programokkal, naprakész információkkal, egyénre szabott könyv ajánlatokkal is támogassuk az irodalmi művek, a művészi értékű illusztrációk, az alkotók, írók, költők és a családok egymásra találását.

Ez egy komplex, összetett és hosszú távú cél, melynek irodalmi, anyanyelvi, művészeti és fontos pszichológiai megalapozottsága van, potenciális tere az otthon, a bölcsőde és az óvoda.

Irodalmi nevelésünk kreatívan próbálja kibontakoztatni az önkifejezést a versek, mesék által, melyek érzelmi, értelmi és érzéki befolyásokat keltenek a gyermekekben. Az anyanyelv közegén át segítik, mélyítik az önismeretet, a világ és az emberi kapcsolatok megértését, az erkölcsi fejlődést. A mesék az érzelem és élmény gazdag világot gondolati síkon teszik megismerhetővé a gyermekek számára. Maga a könyv, olyan eszköz a kezünkben, mely által meghittség alakul ki köztünk és a gyermek között, a gyermekek egymás közötti kapcsolataiban és emberi viszonyaikban egyaránt.

A gyermekirodalmi művek kiválasztásánál figyelembe vesszük, hogy a kicsiknek nincsenek előítéleteik, nem idegenkednek sem a modern, sem a klasszikus művektől. Érzelmeiket, ismereteiket a játékon kívül mesefeldolgozásban tagolják lelkileg. Ezért nagy felelősséggel rendelkezünk abban a tekintetben, milyen gyermekirodalmi művekkel találkoznak bölcsődés, óvodás éveik alatt.

Az olvasás képessége az alapvető kompetenciák közé tartozik, mely nélkül egy felnőtt ember sem képes aktív szellemi tőkét kovácsolni. Olvasással a meghitt együttléten túl közvetetten küszöbölünk ki és előzünk meg tanulási nehézségeket is (szövegértés, szókincs, diszlexia-prevenció tekintetében)

Tervezzük gyermekirodalmi szakkör beindítását, melynek lényege egy-egy mese, vers köré összpontosul. Komplex módon segíti a befogadást, drámajátékkal, nyelvi játékokkal-egyénre szabottan, rajzolással, festéssel, mozgásos játékkal.

Szervezünk „együttgondolkodó” délutánokat meseterápiával foglalkozó szakpszichológusokkal, kik a pszicho-dráma területén is kompetens, elismert szakemberek.

 

Igény szerint író-olvasó találkozókat, illusztrátorok alkotó délutánjait a gyerekekkel.

Fontosnak tartjuk, hogy a kortárs gyermekirodalom, a klasszikus és az archaikus népmese világa egymás mellett éljen. Programunkban szerepet kap a mondókázástól, a meseregényekig minden műfaj. kayan yazı

Türkiye’nin en geniş ürün yelpazesine sahip yaklaşık 7.500’den fazla ürünle takı ve aksesuar online e-ticaret sitesi olan Taksesuar.com ile tanışın. 20 yıllık mağazasını günümüz trendi ile birleştiren yeni yüzü online satışa da taşıyan Taksesuar, yerli üretimi ve Uzakdoğu'daki fabrikasında kaliteli malzemeler ile takılarını üretir, tüm mevcut iş ortaklarına ve  kendi işini yapmak isteyen  yeni girişimcilere uygun fiyat, hızlı teslimatı benimseyerek toptan bujiteri satış yapar. Taksesuar kendi bünyesinde kadın konsept markası olan BEOJE ve erkek vip markası olan VERCETTI'yi sizinle buluşturmaktadır.

 

Bábozással, dramatizálással segítjük a kreativitás kibontakoztatását. Hangsúlyt fektetünk a belső képalkotó folyamatok segítésére. Fontosnak tartjuk, hogy a hangulat, az élmény, a látvány, a hangzás valamint a megfelelő előadásmód összekapcsolódjon a gyermekeink érzelem világával, egy-egy irodalmi műben.